Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

Bemutatkozik az óvodánk


Óvodánk, elhelyezkedését tekintve rendkívüli helyet foglal el a kerületben. Az épület kettő szintjén 6 csoport működik.
A csoportszobák hangulatosak, játék és fejlesztő eszközökkel jól felszereltek. A tornatér, a logopédiai, a fejlesztő és pszichológus szoba biztosítja a gyermekek számára a közösségi és egyéni fejlesztés (prevenció, korrekció, felzárkóztatás, tehetséggondozás) lehetőségét.
Az óvoda udvara tágas, a növényzet sokszínűsége biztosítja a napi levegőzést. Az „Örökös Zöld Óvoda” címet kiérdemeltük a környezettudatos szemléletű nevelésünkkel. Udvarunkon található egy levendula liget, fűszer és konyhakert, melyek lehetőséget biztosítanak a gyermekek növényekről szerezhető ismereteinek gazdagítására. A játszóudvar, és a teraszok egész évben lehetőséget nyújt játékeszközeivel, területi adottságaival a mozgás és a különböző tapasztalat- és élményszerzésre, a felfedezés örömére, a természeti jelenségek közvetlen megfigyelésére.
A mozgásfejlesztő eszközök: mászó-várak, hinták, egyensúlyozók, járművek, sporteszközök teszik tartalmassá a friss levegőn eltöltött időt. Az épület melletti KRESZ tanpályán gyakorolhatják gyermekek a közlekedési szabályokat, gyalogosan, biciklin, rolleren egyaránt.

Speciális feladataink: a befogadás, az integrált, inkluzív nevelés. A külföldi, nem magyar anyanyelvű: kínai, vietnámi, ukrán, erdélyi származású gyermekek, és a sajátos nevelési igényű gyermekek fogadása, nevelése, fejlesztése. Hatékony nevelési munkánkat külső szakemberek segítik: logopédus, utazó gyógypedagógusok. Hitvallásunk: Lépések, gyermekléptekkel. Gyermekléptekkel, egyéni gyermek léptékkel haladunk a szabad élménynyújtó megtapasztalás terén, a játékban és a mozgásban.

A mi óvodánk az…

„Ha a gyermekek toleráns légkörben élnek, Megtanulnak türelmesnek lenni. Ha a gyermekek bátorítva élnek, Megtanulnak bizalommal élni. Ha a gyermekek megdicsérve élnek, Megtanulják megbecsülve érezni magukat. Ha a gyermekek méltóságban élnek, Megtanulják az igazságot. Ha a gyermekek biztonságban érzik magukat, Megtanulnak hinni. Ha a gyermekek hitelesen élnek, Megtanulják, mit jelent szeretni. Ha a gyermekek elfogadva és barátságban élnek, Megtanulják megkeresni a szeretetet a világon.”
/Dorothy Law Holtz: Egy élet a kezedben/